Кількість
|
Вартість
|
||
|
Електричні варильні поверхні набагато дорожчі за газові. Їхній зовнішній вигляд теж різноманітний, але складність полягає у виборі правильного нагрівача. Існує кілька видів електричних поверхонь. Більш популярні моделі мають керамічний нагрівальний елемент, який складається зі спіралі, що закладена в пази або чавунний «млинець». Ці печі довго прогріваються, але й довго остигають, тому приготування їжі займає більше часу.
Електричні варильні поверхні на основі склокераміки, найзручніші. Тут виробники пропонують кілька видів нагрівальних елементів. Індукційні конфорки – дорогі, чудово розподіляють енергію, каструля залишається при цьому трохи теплою, що дозволяє її брати руками. Закипання на такій поверхні відбувається швидше, ніж на газу. Рапідні конфорки – спіралі, які за 15 секунд розжарюються до максимуму, вони добре регулюються, але можливе перепалювання спіралі. Галогенові конфорки мають спіраль і галогенову лампу, яка дає додаткове тепло, таким чином, нагрівання відбувається швидко. Тип управління у електричних варильних поверхонь буває поворотний, кнопковий, електронний, сенсорний. Від кількості додаткових елементів та матеріалу виготовлення залежить ціна виробу.