Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик
Каталог
Укр

Кавомашини

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Кавомашини - це незамінні помічники, щоб готувати смачні та ароматні напої. Вони прості в управлінні, догляді та не займають багато місця на робочому столі. Головна їхня перевага — приготування різних видів кави. Кавоварка - це апарат, призначений для тих, хто любить робити ароматну каву з меленої кави в зернах. Але це не той самий апарат, що кавомашина, хоча ці два пристрої зовні і схожі.

Відмінності кавоварки та кавомашини

Розрізняються ці пристрої способом обробки води, а ще кількістю чашок, які можуть одночасно приготувати кавомашина і кавоварка. Кавомашина може приготувати до 15 чашок кави, при цьому вона може дозувати кількість напою за бажанням споживача. Також цей пристрій здатний самостійно чистити себе та наливати воду з пляшки. У свою чергу, у кавоварки лише одна функція.

 Плюси та мінуси пристроїв

Плюси кавомашини:

 приготування відразу кількох порцій кави;

автоматичне приготування напою;

 відсутність необхідності чистити апарат;

можливість використання не тільки меленої, а й зернової кави.

Мінуси кавомашини:

 іноді виходить із ладу;

кавомашина для дому дорожча за кавоварку, тому якщо ви не плануєте щодня готувати великі обсяги кави, то варто віддати перевагу цьому пристрою.

Плюси кавоварки:

 менша вартість;

не потребує спеціального догляду;

 приготування кількох чашок кави за раз без необхідності регулювання;

Мінуси кавоварки:

неможливість приготувати капучіно, латте-арт.

 Види кофемашин

 Кавомашини бувають 3 видів автоматичні, напівавтоматичні та ручні.

Автоматичні кавомашини

Такі машини оснащені автоматикою для того, щоб готувати каву. Вони мають вбудовану кавомолку, резервуар для води, бункер для кавового зерна та капуччинатор для збивання молочної піни. Процес приготування складається з кількох етапів: спочатку кава заливається в ємність, а потім у міру остигання з резервуару виливається. Всі етапи автоматизовані та здійснюються у кілька кліків.

 Принцип роботи

 В основі процесу приготування кави лежить принцип тиску. Пристрій працює таким чином, що при досягненні заданого рівня температури, кавоварка самостійно вимкнеться і переведе пристрій у сплячий режим. Якщо температура зменшиться або збільшиться, подача кави відновиться.

 Плюси:

приготування капучіно, латте та інших видів в автоматичному режимі;

 зручна сенсорна панель керування;

автоматичний контроль кількості рідини у резервуарі;

відмінна якість виготовлення;

простота експлуатації.

Мінуси:

висока ціна на кавоварку;

неможливість приготування гарячих напоїв;

 у комплекті постачання відсутня склянка для молока;

 часто бувають збої у роботі.

Рожкова кавоварка

Кавоварка має невеликі габарити, що дозволяє їй займати мало місця на кухні. Кава виходить густою, насиченою, з щільною пінкою. Рожкові кавоварки, як правило, мають два нагрівальні елементи. У більшості моделей одна з них знаходиться безпосередньо в кавоварці, друга – у спеціальній склянці для приготування еспресо, яка встановлюється під чашкою. Ця склянка може бути виготовлена ​​зі скла або нержавіючої сталі.

 Принцип роботи

У ріжку є нагрівальний елемент, який розігріває мелену каву. Усередині ріжка є насадка для подачі кави в чашку. На верхній частині ріжка є носик, через який наливається кава. Після приготування кави в ріжці ,пристрій автоматично вимикається. Щоб зробити каву «на винос» (в термос), досить просто вийняти ріжок із кавоварки та помістити її в термос. Кавоварки з одним нагрівальним елементом коштують дешевше, але в них немає можливості приготувати каву на винос. Кава, приготовлена ​​таким чином, буде недостатньо міцною і густою.

Плюси:

 ручна кавоварка не потребує підключення до водопроводу;

має невеликі розміри;

 низька ціна;

 легко миється;

 можна пити каву прямо з кавоварки.

 Мінуси:

не дуже зручно наливати каву;

 не передбачено підігрів води;

 кава виходить досить рідкою;

 швидко закінчується кава і часто доводиться купувати нову упаковку.

Капсульні

Каву можна приготувати не тільки у звичайній кавоварці, а й у капсульній. Вони дозволяють отримувати еспресо, мокко, капучіно та латте. Завдяки маленьким розмірам їх можна брати із собою куди завгодно. При приготуванні кави в капсульованій кавоварці використовується спеціальна капсула зі складом, в якій є мелена кава і вода. Вона вставляється у спеціальний відсік кавоварки, після чого вмикається пристрій.

Принцип роботи

Процес заварювання кави у капсулі досить простий. Спочатку потрібно опустити капсулу у відсік для зерен, потім заповнити його водою, а потім додати каву. Далі потрібно дочекатися, поки закипить вода у бойлері. Потім її потрібно фільтрувати, якщо вона погано нагрівається

 Плюси:

капсули не потрібно мити перед використанням;

напій виходить смачнішим і ароматнішим;

можна готувати каву, вибравши різні смаки;

є можливість готувати різноманітні напої;

 економія часу;

 довговічність.

Мінуси:

 капсули часто псуються;

капсули потрібно купувати окремо;

кава довго заварюється;

Необхідно постійно стежити за процесом приготування кави.

Краплинні

Як і капсульні, краплинна кавоварка дозволяє приготувати каву швидко. При цьому в ній для приготування напою використовуються спеціальні резервуари.

Принцип роботи

Краплинні кавоварки працюють за традиційним принципом: у резервуар засипається кава та заливається вода. Пристрій працює натисканням кнопки. Коли резервуар заповнюється, кава починає закипати.

Плюси:

 швидке приготування кави;

компактний розмір;

можливість використання різних сортів кави;

 наявність додаткових пристроїв у комплекті;

простота очищення.

 Мінуси:

 висока вартість;

кава витрачається нерівномірно, що призводить до значного подорожчання напою;

не рекомендується купувати дешеві моделі із низькою продуктивністю;

для приготування напоїв потрібен певний час.

Гейзерні електричні

Гейзер - це традиційний спосіб приготування кави, при якому використовується спеціальна ємність, куди поміщається фільтр з кавою та окропом.

Принцип роботи

У ємності розташовується фільтр з обсмаженою меленою кавою та водою. Кава розчиняється під впливом температури (близько 95 градусів), після чого напій розливається по чашках.

Плюси:

 компактні розміри;

висока продуктивність;

просте очищення;

 доступна ціна;

простота приготування.

Мінуси:

 висока ціна;

витрата кави відбувається нерівномірно;

 можна приготувати лише один сорт кави;

 потрібен час для приготування напою.

Гейзерні наплитні

Ще один вид кавоварки, що користується сьогодні популярністю. На відміну від попередніх варіантів тут використовується не одна ємність, а кілька.

Принцип роботи

Така кавоварка складається з декількох склянок, з'єднаних один з одним і наповнених водою і кавою. Кожен із них нагрівається окремо. Для приготування кави необхідно заповнити одну ємність холодною водою, встановити її на нагрівальний елемент. На другому етапі заливається кава та заливається окріп. Далі все це поміщається у відповідну ємність та встановлюється на підставку. Після цього залишається лише увімкнути кнопку.

Плюси:

компактність;

 легке очищення;

 відмінна якість виготовлення;

доступна ціна.

 Мінуси:

 нерівномірне приготування кави;

 потрібен час для підготовки кави;

не підійде для приготування латте;

 немає контролю за готовністю напою.

Електричні турки

 Електрична турка є невеликою ємністю, яка наповнена гарячою водою. Як відомо, кава готується під впливом високої температури, але не варто відразу наповнювати таку ємність окропом. Оптимальна температура води має становити близько 85 градусів. Тоді кава буде готова вже за пару хвилин. Такий варіант дозволяє повною мірою насолодитися смаком напою та уникнути утворення осаду.

Принцип роботи

 Вода в цій турці нагрівається до температури, близької температури кипіння, при цьому вона не випаровується. Після закипання починається процес випарювання. Кава готується через спеціальну насадку, через яку і потрапляють необхідні для неї речовини. Таким чином, турку можна використовувати не тільки для капучіно, але і для латте та інших варіантів напою.

 Плюси:

можливість будь-якої миті приготувати каву самостійно;

універсальність моделей;

 зручність використання;

 практичність;

наявність додаткових девайсів для приготування, наприклад капучинатора;

надійність;

доступна вартість.

Мінуси:

потребує час для підігріву;

потрібен час на приготування напою;

 низький рівень безпеки;

неможливість приготувати каву без стороннього смаку та піни.

Звичайні турки

 Класичні турки чудово підходять для варіння кави, тому що вони дозволяють готувати її в домашніх умовах. Однак вони не дозволяють регулювати температуру, тому після приготування кава стає темною. Для приготування використовуються тільки натуральні сорти кави, які мають високий рівень кислотності.

Принцип роботи

У процесі приготування необхідно контролювати процес варіння. Необхідно правильно розрахувати час, щоб не зіпсувати смаку напою і не змінити його властивості. Це досягається за допомогою спеціальної позначки на ємності, що розташована на ручці. Плюси:

 простота експлуатації;

 невеликий розмір;

можливість приготування напою в домашніх умовах;

 використання натуральних зерен.

Мінуси:

 низька функціональність;

необхідність стежити за приготуванням кавового напою;

трохи важкувата вага.

Чалдова (для кави з «пакетиків»)

Чалдова турка - це найпростіший різновид кавомашини для приготування класичного варіанту напою в домашніх умовах Її принцип роботи заснований на використанні двох ємностей, одна з яких заповнена водою, а друга — меленою кавою.

Принцип роботи

Приготування відбувається наступним чином: у ємність з водою опускають лійку зі змеленою кавою, а в ємність з підготовленою водою засипають подрібнену каву. В результаті під впливом високої температури, суміш насичується киснем, а також набуває нових смакових якостей.

 Плюси:

можливість готувати кавовий напій у домашніх умовах без додаткових пристроїв; простота експлуатації;

можливість вибору кількості порцій (від 1 до 9);

 невелика вага; прийнятна ціна.

Мінуси.

 немає можливості приготувати кілька напоїв одночасно;

вода сильно нагрівається і довго готується.

Висновок

Питання про вибір кавоварки чи кавовмашини  актуальне завжди. Адже тільки так ви зможете насолодитися улюбленою кавою або ароматною капучіно. Поставтеся до вибору відповідально, адже кавоварку або кавомашину ви використовуватимете досить часто, тому вона повинна бути якісною і відповідати всім вашим вимогам. При виборі враховуйте: функціональність; габарити; тип устрою; матеріал, з якого виготовлений корпус та ємності; наявність функції приготування молочних напоїв; смакові уподобання; скільки чашок ви хочете готувати на день. Тоді ви точно впевнені, що зробили правильний вибір.

Вгору